Nuffnang ads

Friday, 23 December 2016

Bunga Telur 2016 - Bunga dip Tema Biru Putih

Assalam,


Hari ni nak update tempahan bunga telur from mak sedara En Suami dari Seremban.
Penutup bunga telur untuk 2016.








saedahsyakir

Tuesday, 22 November 2016

Trial Diet 3- Day 5 & RESULT

Assalam....

Hari nak update journal yang lalu....



Alhamdulillah... ade penurunan.. saya rasa penurunan ni tak permanent... sebab after cheat 2 hari naik semula ke berat asal 86.5...
MInggu ni saya rehat dulu from diet...
lepas ni insyallah saya akan diet betul2... 1 more week to go... before my sis punya majlis berendoi...
harap2 la muat baju kurung kedah tu....huhuhu \(T_T)/....

saedahsyakir

Friday, 18 November 2016

Trial Diet 3- Day 4

Assalam,

Update journal Trial Diet 3- Day 4

 Hari ni ada additional kuih bakar... rugi tau kalau x makan... en suami punye kawan bagi... 2 tupperware tau dia bagi... so makan la jugak... sebenarnya tak tahan godaan..
kuih ni macam memangil-mangil je...melambai-lambai suh makan... (T_T)

malam tadi en suami ni rajin plak masak... mule2 ingat nk makan ayam goreng je... tengok dia masak maggi goreng pun saya terliur... nazak betul diet kali ni... pastu cheat lagi dengan bahulu marble dgn kuih bakar...

ampunkan ku wahai lemak2 yang tak boleh pergi...
lepas ni kite cube keluarkan lemak2 yang terkumpul...
Berjaya kah saya turun berat this week...
rase mcm cerite titanic yang tengah sinking deep down to into the sea,

memang betul la orang cakap... nak diet ni kene high determination...
nampak mcm senang... hakikatnye... jauh panggang dari api...
start over ni mmg menyeksakan...

saedahsyakir

Trial Diet 3- Day 3

Assalam...

Update my Trial Diet 3, Day -3


 Start bfast dengan MIn Kaffe ye... 2 hald boiled eggs + Lettuce + thousand island
 lunch dan snack... lately ni saya rasa addicted sgt2 kat roti telur....

 dinner chicken grill + Roti... satu hari ntah brape banyak roti saya makan.

saedahsyakir

Trial Diet 3- Day 2

Assalam,

Sorry lambat update daily... x sempat... so.. kali ni update meunu day 2.

First of all... jangan lupe maintain n continue makan GARLIC TABLET ye...
sbb bagi saya.. it's really help to maintain my weight... at least tak increase drastically...


 ni untuk breakfast n lunch... breakfast mesti start dengan MIN Kaffe ye... jgn lupe...
untuk roti telur ni saya sediakan 3 keping.. depend la berapa u'olls nak makan pagi n tengahari...
in between bfast n lunch mesti makan biskut ke ape2 yang u'olls suke..

untuk dinner saya buat sandwich telur... letak cili sikit... mayonnaise... yummy..


saedahsyakir

Tuesday, 15 November 2016

Trial Diet 3 - Day 1

Assalam....

hari ni nak update menu saya makan semalam...
makan berbuke en suami belanje... habis diet ku....
kesian pulak klu tak teman dia nak makan.... hari ni dah x boleh nak pose.. terpaksa la
tangguh ke minggu depan utk ganti pose... hanya kaum hawa je merasa...





ni set untuk saya... kononye nye kurang rasa guilty sbb makan bnyk... xde maknenye...

masih ade mase lagi nk kejar target...
insyallah boleh... ganbatene!!!!!

saedahsyakir


Monday, 14 November 2016

Trial Diet 3

Assalam...

Hari ni saya akan start my Trial diet 3....
 Diet kali ni.... saya akan puase lagi... sebab nak penurunan drastic sikit...
sebab dah tempah baju size kecik sikit... takut x sempat nk muat next 2 week..
so kene puase in mean time leh la gati pose nazar yanga ade balance 9 hari...

So starting weighing this morning is 86.5...
x sabar nak tunggu Saturday morning...
nanti saya akan share ape menu berbuke... not fancy...
just makanan yang biase makan mase diet...



masa semakin menghampiri hujung tahun... berat belum capai lagi..
day 1 again after 3 minggu makan ikut sedap nafsu..


saedahsyakir